BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jun 20, 2011

""beliau dalam anganku""

Aku takut utk bercinta lagi....sebab takut utk disakiti dan mnyakiti...
aku takut utk mencintai kerna aku takut aku akan kecewa lagi...
kenapa betapa sukar aku rasakan semua ini...
aku ikhlas mencintai dia....ikhlas dari hati ini, aku ingin yg terbaek utk dia....apa jua yg dpt membahagiakan dia, aku redha, aku terima seadanya.....ku lepaskan cinta ini walau tanpa rela...

walau bibir ini trsenyum dikala berhadapan dengannya...ternyata hati ini masih merasakan kepedihan itu.....dan tanpa ku sedar air mata ini jatuh ke pipi.....melihat beliau berbahagia dengan insan yg mampu membahagiakannya, aku pasrah....aku juga turut berbahagia andai dia berbahagia...biarla aku pergi jauh dari sini, kerna aku xsekuat yg disangka....

dan sekarang, aku sedar die bukan jodohku......dan aku percaya, insyaAllah, 1 ari nanti, hati ini pasti akan melepaskan cinta ini dengan relanya....dikala insan lain telah berjaya mencuri hati ini...


Jun 4, 2011

:::31 Mei 20!!:::

taRikh yg ditunggu2 akhirnye tibe jugak...
tau x kenapa aku ecxited sngat dgn tarikh nie...??

sebab..sebab...nye...
itu adalah hari trakhir aku brpraktikal....yeay!!!
dah lepas pun tarikhnye, nmpk benor aku lmbt update...
dah 4 hari habes praktikal baru nk kecoh2 kan....ahakz!!

done with the praktikal,
means berakhir lah sudah zaman blajo ku kat UM...Alhamdulillah:))
lepas nie dah xleh panggil student lagi dah...
sebab da jadi wanita berkerjaya....i can't believe it!!!

rasa mcm sekejap je 4 tahun tue...
tp sbenarnye lama..!!!

apepun, spanjang 4 tahun nie, mmg banyak pahit getir, masam n manis perjalanan hidup yg aku rasa...n aku prcaya smua yg berlaku ada hikmah disebaliknye...

really thankful to my beloved family, my dad, my mom n my siblings for all the supports yg dieorg bg selama aku jadi student nie...
terlalu bnyak pengorbanan yg mereka lakukan utk aku....especially my mom n my dad...yg akan aku ingat smpai bile2....
kalau nak dihitung kembali, mmg xterhitung segala pngorbanan mereka nie...
hanya Tuhan yg mampu membalas sgala jasamu wahai ayah n mak....

anyway, lepas nie aku janji aku akan balas segala jasa mak n ayah aku yg dah bnyak brkorban duit n masa utk anak mereka nie...terharu beb!!!

n now!!! my latest story...aku dah pun buat kputusan utk continue working as permanent staff kat tmpat aku praktikal 2...everything was so ok kat situ, environment keje xd stress or tension2...boss yg sngat memahami n the most important thing, sbelah je ofis aku 2 ada masjid, means dptla aku solat jemaah sama2 waktu zohor....Alhamdulillah, syukur sngat!!!

So, lepas nie, mungkin aku akan bertambah bz n makin jarang la update blog nie...
kesian nye my lovely bloG nie kena tinggal pasnie kan.....uhuk~

ape2 pun, i'm happy with my life rite now....even sometimes got some problm happen, then ada rasa mcm nak give up jugak dgn khidupn nie....tp!!! aku kena kuat, demi keluarga n masa depan aku....

PErancanGan:::
~ wat masa nie, aku lom rancang ape2 lagi as officially, maksudnye, baru terfikir dlm kepala otak, n bersepah2 jugak la prancangan nie...apepun, aku pasti smua org pun nak yg terbaek dlm hidup dieorg kan....

~FamIly 1st....sdah semestinye, ape pun yg aku buat, n aku rancang kenala pentingkan famiLy dulu kan....ape yg baek utk dieorg, baik jugak utk aku....:)

~prancangan nak berumah tangga belum ada lagi, kalau boleh nak stabilkan kewangan nie dulu...lagipun tanggungjawab sebagai anak blum aku laksanakan spenuhnye...aku nak berbakti pada family aku dulu, that the most important thing that i want to do....

smpai cnie je crita ku, nnt i update lagi k....salam~



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2