BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jul 14, 2010

:::1st WEEK:::

1st week of semester...
agak memeningkan kepala jugak..
nak susun jadual, nak rebut kelas tutorial yg bleh tepati masa yg kite nak..
huhu..!!!

sngat mencabar aku rasa...
kalau nak di bandingkan dengan U laen..
ok...
tetibe rasa nak mengomel lak mulut nie..:p

first week..
lecturer dah start ngajar...
dah ada lecture note nak kena download...
article yg nak kena baca...
n of course...
reference book nak kena beli kat pekan buku...
untung2 lecturer gune buku yg sama dgn sem2 lepas..
so xperlu nak kuarkan bnyak sngt duit....
yer...duit....$$$$$
sngat2 memerlukannye di waktu2 genting mcm nie...
wahai JPA...!!!
bile la kamu nak masuk dlm akaun2 kami nie...
huhu...

PENGUMUMAN...!!!
yuran library dah naek...
hoho...
definitely....
aku sempat gak lepak kat library time short sem ari 2...
eh2...bukan lepak k...
tp study...!!!
haha...tetibe lak nak budget rajin ari 2...
takot kat umah aku xstudy..
besela...ada tv, ada internet....
mula lah buku2 diketepikan...
haish!!!
aku tngok library dah bnyak berubah..
dah makin cntik..
n selesa...
bagusla 2....
lepas nie hari2 la aku pegi sana....
wahaha:))

so...
this sem...
ada semangat baru..
semangat nak naikkan pointer...
nak fokus betul2 time lecture...
xnak pnteng kelas...
siapkan smua tutorial..
n for sure no last minute assignment...
bnyak gler perancangan...
hopefully smuanye berjalan dgn lancar...amin...:)
kite hanya mampu merancang...
Tuhan la yg menentukan....


Jul 13, 2010

:..Syukran..:

Alhamdulillah...
itula perkataan pertama yg aku sebut sebaik saja aku dpt call drp Kolej 12..
Yesterday...
1st day for my 4th year...
as the accounting student..
ok...!!!
i'm the super duper senior,
so perangai 2 xleh la nak mcm budak2 1st year lagi...ahakz:p

and semalam jugak..
hari yg paling memenatkan aku rasa...
penat merayau 1 kampus merayu2 nak dptkan kolej..
xkisahlah even kolej 9 yg kat luar 2 sekalipun...
tp xsemua kolej la aku rayap..
cume kolej2 yg aku rasakan berpotensi utk mnerima org2 kategori mcm aku nie...
kategori RAYUAN...okies:(

antara kolej2 yg aku pegi..
1st RC...
2nd RC...
9th RC..
3rd, 4th and 7th...
lepas 2 kiteorg dok lepak kat fact...
smntara 2 ggu kelas IBm...
2la satu2nye kelas aku semalam...

but then, lepas 2 kiteorg lari jap pegi 12th...
sebab dgr cter drp kiteorg punye coursemate jugak...
yg dieorg dpt kunci tros...
so ape lagi...
kiteorg dgn perasaan terujanye...
terusla merempit ke sana..
and..!!!!
dipendekkan crita...
petang 2 jugak..
kolej 12 call kiteorg and bertanya biler boleh amek kunci...!!!
haha...!!!!
rasa mcm terharu sngat2 masa 2...
gembiranye bukan kepalang....:)))


Alhamdulillah..
dengan bantuan Ain n Kak jua...
berjaya jugak kami menghabiskan mengangkut segala brg2 yg aku simpan kat 11th sebelum nie...
thanks bnyak2 to Ain, Kak jua, and also Roomate baru aku..
Hani...
sebab tlg angkat brg aku yg sngat bnyak...
kemas2 bilik semalam...
hampir pukul 1 pagi jugak baru kiteorg dpt bersihkan diri n solat isyak...

so now...
i'm at the 12th college...
mengupdate blog ini...:))

sekian....

Jul 10, 2010

:.Emosi Terlebey.:

Assalamualaikum...

Dah lama rasanye x mengupdate blog. Xtau nak mengupdate cter ape...
Bnyak sngat perkara yg terlintas di fikiran, smpaikan kerja pun aku xdpt nak fokus sekarang.
Tak lama lagi, xdla lama sngat...isnin nie jek, it means LUSA...ok LUSA...!!!! kuliah dah bermula, xtau lah jiwa nie dah ready ke belum, bukan setakat jiwa jek, otak pun kena get ready nak dptkan ilmu baru....jgn nnt masuk angin keluar asap jek org kata...haha:p

Aku still kepeningan, ketensionan memikirkan kat mane nak stay lepas nie...
Sekarang nie sedang mengusha2 mane2 kolej yg sudi trima diri ini...huhu:(
Ikutkan hati aku memang nak stay luar jek, tp sebabkan bapak aku xbg dok luar, so aku kena la berjuang bermati2an jugak utk dptkan tmpat kat mane2 kolej pun...dah xksah dah skrang, yg penting dpt stay dlm kampus, bcoz i'm not going to let my father worried about me.

ok....sangat rasa emosi bermain2 di dalam diri rite noW...

tolong la tenangKan aku...

ok...malas nak cter dah..

BYE~


Jul 6, 2010

:.HARI KE HARI.:

salam...
Bnyak benda nak tulis...
tapi xtau nak start story cmne...??

kali nie tetibe nak cter pasal my life right now...
i'm doing my part time right now..
at La Cucur@MPH...
ramai gak member2 aku yg xtau dlm bookstore mph 2 ada cafe...
fine..!!!
itu tandanya korang jarang masuk dlm MPH....
wakaka,..
aku pun dulu cm2 gak..
time nak cari novel jek aku masuk MPH 2..

skang nie...
bile dah keje kat sana...
hari2 la aku menapak dlm MPH 2..
lalu lalang kat situ..
mcm mnyemak pun ada...
ada aku kesah...???
bagus2..
xpayah kisah pun xpe..

Really enjoy my work...
dah hampir sebulan gak aku keje kat situ..
dah merasa lah my first salary...-,-

tp bnyak lak bnda nak kena byr...
sewa rumah, api air, perbelanjaan hari2...
n now kena jimat habis2an..
waiting for JPA..
xtau la bile akan masuk...hurm:p

talking about my part-time job...
bnyak benda yg aku blaja sepanjang aku keje kat sana...
bak kata supervisor aku..
nie dah kira mcm on job training utk aku...
betul gak kan..
at least aku dpt experience mcmane nak uruskan kedai dari sehari ke sehari...
macamane nak hadapi customer yg bnyak karenah..
n many more...

apa yg penting..
pada aku kerjasama antara kumpulan..
xkisahla main bola, assignment or even dlm pekerjaan sekalipun..
kalau xd kerjasama antara satu sama lain..
aku xrasa yg kejayaan 2 kite dpt kecapi...
n yg paling penting jugak...
apa2 pun yg kite buat dlm hidup nie..
lakukan dengan ikhlas...
n enjoy it...!!!

ok guys...
that's all for today...
thanks for reading this post..
gudnite..-,-


Jul 2, 2010

BENGANG...!!!!

yer...
aku tngah bengang tahap gaban skrang nie...
bengang giler2...

post nie khas buat pemandu2 kereta atapun lori ataupun teksi, dan yg sewaktu dengannya lah...
TOLONG...!!!
aku mntax tlg nie...!!!
jgn buat jalan kat KL nie mcm jalan bapak korang...or sedara mara korang...
coz jalan nie hak milik semua,
so...
pleasela...
beringat2 la pasal org laen yg nak gune jalan nie jugak...

aku panas gler hari nie...
lebih2 lagi hari nie...
aku tngok mcm2 gelagat org bawak keta...
yg membuatkan aku rasa annoying gler dgn pemandu2 kereta kat KL nie...
soryla...mood aku mmg xbape nak baek ari nie...bye:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2