BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

May 30, 2010

KeJe...keje..Keje~

Salam....dah lama gler rasanye xupdate blog nie, aku smakin bz skrang,,,bukan bz pasal pakwe or study or assignment....xjugak!!!!

Part-Time
ok...nie la yg aku nak cter ckt pasal life aku skrang nie....aku smakin bz disebabkan keje part-time...yeah!!!
i got it!!! haha....
aku dpt keje kat tmpat keje lama aku, tempat keje dirahsiakan...nnt xpasal2 aku kena serang plak, ada plak yg mntak aku blanja mkn or minum or karok...eh2, karok tiada disitu...okies!!!
Aku baru je start keje beberapa hari yg lepas, so gaji tunggu hjung bulan 6 nnt, skang nie aku masih kayap n kais pagi makan pagi, kais petang mkn petang...sadisnye...uhuk!
ok2, xmo sdey2....

trasa sngat la penat bekerja...betapa susahnye nak dpt duit kan...so, pada kengkawan yg tngah bercuti 2, njoy hari cuti korang dgn sangt2 berguna...nnt bile dah keje susah gler nak mntx cuti...aku tringin nak cuti lama2 n jln2 cuti2 malaysia or oversea....wah!!! besar cita2 ku....moga2 termakbul lah...amin...ngee;)

kakiKu dah trasa sngal2 ubi, bukan stakat ubi jek, keledek pun ada.....tp xpe, yg pnting masyukkk...so nnt adalah sikit bekalan duit utk beli buku sem dpn....beli buku??? wah,...skema gler aku..ahakz!!!
ok....not only book ok...preparation sebelum dpt elaun, yg unpredictable....xmo mnghitung hari, nnt keciwa....wahaha:p

ok la, dah puas mnaip, nak siapkan assignment BI nie dulu....
esok keje pagi lak, adeii~~~
hari2 kena bangun pagi, aiyak!!!
kena training mata nie....uhuk2~

bubye_smua:)

May 25, 2010

~Speechless~

Salam....
Dah beberapa hari xupdate my blog. Terlalu bz or sengaja mmbzkan diri, dua2 pun boleh. Sukar nak predict mood aku skrang nie, kadang2 ok, kadang2 xok sngat2. mungkin bnyak sngat masalah yg difikrkan dlm pale otak nie. Setiap org pun ada masalah, siapa yg xd masalah 2, mmg tipula kan,, cume cara nak hadapi 2 jek yg berbeza bg setiap org.

Frankly said, bila aku ada masalah, aku lebih suke mnyepikan diri, atau boleh dikatakan aku akan mnjauhkan diri drp org, maybe sebab xnak org lain tau yg aku ada masalah. Aku xsuka mnyusahkan org laen dengan masalah aku nie...but sometimes, i need someone to listen to all my problems, so that it can help me to gain back my strength. Thanks pada my best friend yg bnyak dgr masalah aku, yg xpenah jemu bagi nasihat pada aku. Jasa korang Tuhan je yg mampu balas...

2, 3 hari nie mmg mood aku xbape nak ok sngat. Apapun, akan ku hadapi segala dugaan ini dengan tabah. Aku tau, segala yg berlaku nie ada hikmah disebaliknya....thanks to my friends yg bnyak support aku drp belakang, yg care dgn my health, tq so much....:))

May 22, 2010

Dreams~


smua org pun ada impian kan...
xterkecuali jugak la dgn aku...

tetibe lak ckp pasal dream..
aku brmimpi ke semalam..
haha~
bnyak sngat lak mimpi aku malam td...
smpai kan bngun lewat pagi td...
adeii..kantoi lak...hehe~

ok2...janji sok..
nak bangun pagi2....
ada planning baek pnye..
yer...planning utk mnyihatkan badan...
berjoging...fighting!!!
hopefully dptla mmbukakkan mata ini besar2 sok pagi..
xtau la kenapa kebelakangan nie..
rasa tersangtla malas..
nak bngun pagi pun malas...
adeii...
nak kena siram ngan air agaknye...
hoho~

ok2...continue ngan story yg related ngan topic di atas...
sudah lari tajuk aku ini...

aku nak cter pasal impian aku kat post kali nie...
aku pasti...
smua org ada impian memasing...
even, adik aku yg kecik 2 pun ada impian...ngee~

antara impian aku...
!. yg paling penting skali...balas jasa mak bapak aku....dieorg dah bnyak sngat bersusah demi aku n adik2 aku...

2. bawak mak n bapak aku pegi mekah, tunaikan haji...
3. travel around the world....(gunung fuji-suke sngat tngok bunga sakura...sempena nama my blog)

4. memiliki kamera DSLR sndiri.....

p/s: maybe one day...my dream will become true...
but the most important thing is...
we have to put an effort to what we want to achieve,..
and whatever we want to do...
and the last thing is...berdoa pada Yang Esa...
kerana Dia la yg mmberi kita rezeki...amin.



May 18, 2010

oh mama~ sy mahu kawen~ (part 2)



the next day nye....
hari ahad...
majlis persandingan di rumah pengantin perempuan...
jom layan picture2 kat bawah nie...:)
bunga telur...
hantaran lelaki....tema purple
5 berbalas 7...
pihak lelaki...

merpati 2 sejoli...
adik ipar bersama kakak ipar....
nie pak itam n mak itam aku...
mak sepupu aku nie, kakak kpada mak aku...
yg 2 org kat depan nie...
baru je berkahwin tahun lepas...
mcm pngantin baru pun ada aku tngok 2 org nie...
mgalahkan yg pngantin yg kat blakang 2....hehe~
happynye mereka nmpak makanan...
yummy2~


seRabut~

x smua org bleh paham ape yg kite rasakan...

yup...definitely...
sbb yg dalam hati kite nie..
cuma Tuhan je yg tau...

ada certain thing yg kite bleh share ngan org...
but there is also another thing yg susah kite nak cter kat org...

especially..
org mcm aku nie...
sngat susah nak cter pasal peribadi aku kat org laen...
unless die btul2 kawan baik aku...
n aku percayakan die...

aku nie pendiam...
agak ar~
tapi kalau aku dah knal ngan korang...
aku nie xd la pndiam sngat...
agak bnyak ckp jugak la...
cume aku nie jenis yg xsuke nak susahkan org laen..
aku lbey suke pndamkan ape yg aku rasa...
tp org kata...
bile dah lama2 kite pendam...
lama2 meletup jugak...

biasala 2 kan...
lagi2 aku nie jenis yg agak panas baran...
huhu~
yer2...
aku mngikuti prangai bapak aku sikit..
bak kata pepatah...
bapak borek anak rintik kan...
hehe:)

dah jauh dah aku melalut nie...
niela kesan2 akibat keserabutan di kepala otak nie...
mcm2 terlintas di fikiran

seraBut...itula condition aku skang nie...
50% tenat....50% sihat...
msih waras lagi, jgn risau..
hoho~
ok la...
mau chow dulu...
see you guys in another post...
~bubye~

May 16, 2010

oh mama~ sy mahu kawen~


kawen??? sape nak kawen??
aku kah??
of course not...
blaja pun xhabes g...keje pun lom lagi...calon pun xd lagi..
bnyak plak alasan tetibe kan...huhu~

ok2...
actually, post nie bukan nak cter pasal aku nak kawen or what..
tapi pasal sepupu aku yg baru jek menamatkan zaman bujangnye...
xsangka dah kawen dah mamat nie...
die nie dulu kawan sepermainan aku masa kecik2 dulu...
sekarang nie dah jadi suami org pun...
so...perangai 2, dah xleh mcm budak2 lagi...ahakz:p

wife die org Tapah, Perak...
so..kami yg dari pihak lelaki nie...
kenala dtg ke sana mghantar pngantin lelaki nie....hehe~

petang jumaat 2,
bapak aku amek aku kat KL...
then gerak sama2 ngan sedara mara yg laen dari Rawang...
smpai perak lebih kurang pukul 11 malam...
Alhamdulillah...
smuanye smpai dgn selamat...

keesokan harinye...
majlis pernikahan yg berlangsung di Masjid Tapah...
kat bawah nie sebahagian drp gambar2 yg sempat aku capture sepanjang majlis 2..



tanda kasih seorang suami kepada isteri...
jaga isteri 2 bebaek ye...:)

pengantin pempuan...
wajah gembira selepas selamat di ijab kabulkan...
tahniah kak Niza..

May 10, 2010

My pRomises

I feel really bad rite now. I'm just thinking that, what i have done for all this time. Now, i am becoming 22 years old.
Thinking, what my future will become and what i'm gonna be in the next...next years. What about my life...and my future undertaking.....

everything is in my head rite now.....i feel like want to write something, everything that i feel rite now....it is really miserable. I'm used to this kind of situation, where i feel really regret with myself, feel like i'm NOTHING actually...i don't have anything in this world, nothing that i can be proud of especially for my parents. They did everything to raise me up, they give their love, time, energy, money and almost everything...but me??? what i have done to make them happy...no...its nothing....that's what i feel rite now.

i really want to make them happy....one day...its my promise....:))

May 9, 2010

MY LoveLy MOM...:))


HAppy Mother's Day...
to My lovely mummy~
Rasidah Bte Othman...



luv u
.
..
...
....
.....
......
syg yg xterhingga
sdey xdpt nak celebrate sama2...
time kasih atas kasih syg yg xterhingga...
mmbesarkan anak Mu ini...

Jasamu akan Ku kenang smpai bile2...

to all...

syangila ibu anda selagi hayat nya...

sayangila mereka dengan seikhlas hati...

sesungguhnya...

doa ibu membawa ke syurga....

love u mom...



MMuah




MMuahh




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2