BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Nov 8, 2010

::S t o p & S t a r t::

stop....!!!


Facebooking...


blogging....


but...only for temporary...


bcoz...


really need to...


start!!!


study...study...study...

bubye blog ku syg...
bubye fb...
wish me luck for this final exam...:)

T_____________________T

p/s: i will be back with my internship story....yeay!!!

::ME::

i really need it!!!


don't know why...


me also don't understand my self enough...



what's going on with my heart...??



i need space 4 myself...



to thinking back about all this......



it is hard enough....



what i feel right now...


people can't feel it...


u can see....me with my smiling face...


but inside...



:(


::i'm sorry::

Nov 7, 2010

::KL kata Pergi, Muar kata maRi,,,,,yeay!!!

keserabutan...kecelaruan....T_T
tetibe sume perasaan hadir tanpa diundang...
besela, hidup nie ibarat roda...
hari nie happy2...
esok xtau plak...maybe sedih, marah, hampa....
sume pun ada...^-^

lagi2 plak skrang nie...
bercuti sepatutnye...
tapi bile pk final yg bakal mnjelang....
jadi nerves xtentu pasal...
mcm la baru 1st time amek exam kat UM nie...
dah nak habes dah pun...aiyoo...t_t

mula2 ingat nak stay lama ckt kat Um nie...
nak study la pape yg patot...
tp bak kata org...
aku nie berfacebook, bukan face the book...whoaaaa!!!

truknye...dah kritikal sngat dah nie...
jasad je ada kat sini...
tp hati dah lama smpai kat umah..
huhu, rindu sume org kat sana,
rindu nak makan masakan my mom...
rindu nak g shopping ngan my sis...
rindu nak borak2 ngan my Bro, my dad, my mom n dak kecik yg semakin petah berkata2...
as the conclusion...aku mmg tngah RINDU gler2 sama mereka sume...!!!

ok2...
i have made my decision!!!
aku nak balik cepat drp plan awalnye...
maybe the day after tomorrow...
nak buat surprise kat my mom...hehe:)

so skrang nie,
sedang brsemangat nak siapkan pape yg patot tuk final..
hopefully, aku rajin la kat umah nnt...
kali nie nak suruh my mOm tngok2kan anak die nie...
rotan jek kalo xstudy...
yer!! sy rela mak...!!! hehe~
xpe2, dgr maknye mmbebel pun dah rasa mcm kena rotan jugak...
maklumla, org melaka, kalau ckp mmg sedikit pedas...auwww...t-t

ingat lagi time nak SPM dulu...
pnyela brsemangat...
study smpai kul 2-3 pagi...
then sebelum subuh dah bangun, smbung study...
smpai skang...
my mom n dad keep talking about that...:))
crita kat my little sis...
kakaknye yg sngat rajin nie....(masuk bakul angkat sndiri nmpaknye)..
i know then...
dieorg nak bg semangat kat mereka2 tue...
so that, lepas nie kena ikut mcm kakak...
masuk u...
pastu beli keta besar..
pastu kawen ngan putera raja....haha~
eh2!!! ini hanya la impian semata2 yerk,,..
ada ke putera raja nak wanita biasa sperti hamba ini,,>>>
sila jawab dlm hati saje...
dah tau pun ape jawapannye,,,fine!!

ok...mngarut yg berlebihan nmpaknye...
mood sudah kembali ok..:)
moga saje hati yg lara ini akan kembali seperti sedia kala...
mungkin...
cume memerlukan masa utk ia kembali pulih...
wahai hati...bersabar yer!!!!

~ikhlas drp hati~

p/s: entry dgn tajuk entry mcm xd kena mngena,,,,haha, layan jela k:)

Nov 4, 2010

Broga HiLL>>>1/11/2020 (Part 2)

Wachaa!!!
sambungan drp part 1 yg lepas...
dah mcm crita bersiri lak kan.....ngeee:)

lepas dah makan2....kiteorg bermandi-manda lak kat Sg Tekala...
cantik sngat tmpat 2...
nak ke sana pun still nak kena menapak dan mndaki tangga jugak....
kaki yg dah xlarat dipaksa utk berjalan....
selagi smangat 2 masih ada...
teruja nak maen air + makan BBQ...yezza!!!!

ini dia...
kiteorg pun trtanya2...
nape dinamakan hutan pelajaran...
terpelajarkah monyet2 di sini...???
lu pk la sendiri....ngeeee:)

nie pasukan khas menghidupkan api...
dieorg nie budak UM gak...
budak palapes NAVY...
2 yg pndai bab2 mnghidupkan api nie...
syabas korang!!!
nak harapkan kiteorg, smpai esok pun xhidup2 gaknye....wahahaa:P

nie plak tugasan kiteorg yg belum selesai...
buat coslow versi sndiri...
kfc pun xbuat mcm kiteorg taw...

hazim with the otak2 nye...
pegi2 mana2 pun mesti ada...
xbleh tinggal.....haha:P

kenduri BBQ...
habes baju sume bau asap...

khemah pun ada...
in case kalau hujan...
kite masuk ramai2 dalam khemah nie...
kami smua kan kecik2 belaka....
perasan gler...ahakz!!!

makan time...
mereka ber5 nie terpaksa pulang awal...
sebab en driver ada keje yg harus disettlekan di kl sentral...
xpe2, yg penting korang njoy kan....^-^

ada lagi benda yg menarik terjadi after this....
jeng...jeng....jeng...
"""" PRANK BESDAY GIRL & BOY"""""

aku mmg dah tau perancangan dieorg nak kenakan nani...
tp xsangka lak dieorg nak kenakan aku skali...
padahal besday aku lama lagi....
23hb nov 2010....!!!

mula2....dieorg mcm dah bg hint nak start baling2 telur sume...
aku nmpak aiin ngan hazim dah dekat2 ngan nani...
aku pun ape lagi...
lari mnyelamatkan diri....
smpai tergolek2 kena kejar ngan adib...
tp tertangkap jugak.....thrill betul masa nie...!!!

last2, kena jugak penangan telur n tepung....
argh!!!! aku kejar dieorg balik...
dah xkisah dah muka yg mcm trlebey bedak...
geram pnye pasal!!!!

hadi pun kena gak, tp xkena truk sngat mcm aku ngan nani kena...
nie smua hazim pnye plan...
die mmg dah lama nak balas dendam kat aku...
sebab kes besday die ari 2..
yg kiteorg wat dajal kat die...wekk!!!!

confirm!!!! aku akan ingat benda nie smpai bile2...
tahun aku smbut besday yg paling truk aku kena kot...
xpe2, lagipun dah nak last2 nie...
lepas nie dah xjumpe dah...
so, masing2 nak cipta memori pahit, manis, kelat, tawar...etc.

let's enjoy pic kat bawah nie...
mangsa2 prank dan perancang prank...

perancang utama...
last2 die kena balik...
padan muka....hahaha:P

mangsa prank utama...

mangsa prank ke2...
aku lah nie...
yg baju biru 2, adib...
die kenakan aku kaw2 pnye...isk3!!!

maka...pda hari tersebut...
air kat sg tekala...
dah dicemari dgn marjerin2 n tepung2...
korang nie mmg xsyang hutan tul la!!!
naseb baek la xd pak guard kat situ...
kalo x, maunye kiteorg kena denda or kena lecture free masa 2...

ape2 pun..
happy sesangat,,
really enjoy the moment...
next trip plzzzzzz.....ngeeeee:))



Nov 3, 2010

~serba x kena~

What's wrong with me...???

mood nak study lom smpai2 lagi...

xkan la tertinggal kat bukit Broga lak kan...???

gler....mmg gler...

hari2 yg dilalui rasa mcm nothing...

OMG!!!!

Final is just around the corner...

tapi diri sndiri mcm xprepare ape2...

setakat susun2 note n cari past year...

ingatkan boleh la dpt mood nak study 2...

even sikit pun jadila...

bukak2 buku...

muka buku jugak yg aku bukak dulu...aiyak!!!

rasa mcm nak deactivate...

tp boleh activate balik kan...

mindset2!!!

p/s: gud luck to all yg akan mnghadapi final Exam...to me also...ngeeee^-^

Nov 1, 2010

Broga HiLL>>>1/11/2020 (Part 1)

Salam...
dah tibe masa utk update blog nie...
yg dah agak lama jugak aku tinggalkan...

as usual...bile ada xtvt jek...
msti nak cter kat blog nie...
same goes 2 me.....

pengalaman yg mnyeronokkan...
even sakit kaki mcm nak patah...sengal2....cramp sume...
tapi still ada hati nak naek bRoga 2 lagi....
maybe kali nie wif husband lak kan...
siap leh wat photo shoot gmbr kawen....mesti cntik...i loike:))

haha...mmg berangan xsudah anak org nie....
blaja pun xhabes lagi...
ada hati nak pk kawen...haish...!!!!

Ok...marilah aku cter start drp kiteorg buat preparation tuk ke Broga 2...
since kiteorg ajk Bara yg anjurkan expedition nie...
so, kiteorg la yg bertanggungjawab utk siapkan segala persiapan tuk BBQ sume...
aku, hani, nana, nani n Dayah....
kiteorg diamanahkan utk mnyiapkan Ayam BBQ...

so....pagi2 lagi....kiteorg dah gerak pegi pasar...
xpenah2 kat umah, g pasar...
kat cnie lak kena g pasar...
xpe2, pngalaman yg best jugak...

dah siap2 pegi pasar 2...
trus pegi umah amyliz...
nak tumpang perap ayam kat sana...
almaklumla, kiteorg nie dok koleJ, so xd dapur...
barang2 pun xckup...

nway, thanks to amy n ousemate sebab sudi
bagi kami tumpang potong2 sayur...
maen masak2 kat sana...hehe...^-^

thanks also to my mom...
sebab bagi resepi yg sedap nie...
sape nak resipi nie bleh mntak kat aku....ngeeee~

Esoknye....pkul 4 pagi...aku dikejutkan oleh bnyi handset aku...
nana kol..
die kata dieorg sume dah kat bawah,,,
alamak!!! aku tngok jam, terkejut,,,dah pukul 4 rupenye..
TERUS bangun n siap2...
pnyela kelam kabut, sebab takut kena tinggal....wahaha.."-"

tapi...tunggu pnye tunggu...
hazim...a.k.a pngarah expedisi xsmpai2....
tunggula smpai pukul 5 pagi...
rupenye...tunggu ain n dayah buat breakfast utk kami2...
kebetulan, mmg sume pun tngah lapar gler...

next....after briefing by hazim...
terus gerak pi masjid yg dekat pekan smenyih..
solat subuh kat sana...
then, dalam pukul 6.45 gerak naek Broga...yahooo...
sume smangat berkobar2 nak smpai ke puncak yg tingginye 400 meter...^-^


dikala matahari masih belum mnyinarkan cahayanye...


puncak Broga...
nice view....
tapi syg...kaki aku dah xmmpu nak ke sana...
next time maybe...^-^

Tahniah kepada mereka2 yg brjaya...peace:))


yeay...siap ada banner lagi.....

Hazim n Aiin...
selaku org kuat expedisi nie...thanks to both of U...::))

sume happy after dpt makan nasi lemak...
perut pun dah knyang...
nak pegi mandi plak lepas nie...
kat Sg Tekala...jom!!!

p/s: nntikan post seterusnye...



Oct 26, 2010

IndahNye kebesaran Allah:)))

Assalamualaikum....
Seriusly, xd mOOd sngat pun ari Nie...xd mood nak buat smua bnda after that ........
but, its ok...we learn from mistakes...so lepas nie tolong jangan buat lagi....okies!!! chill beb!!!
masih ada lagi peluang tuk kiteorg tebus that mistakes...no worries~

baekla....hati pun sudah sedikit berbunga2
bukan sebab ada lelaki melamar or bagi bunga mawar sejambak....oh tidak!!!
kalau ada pun, ia hanya sekadar miMpi yer...MIMPI...ahakz^-^
happy seketika melihat alam semulajadi kurniaan Allah nie...
kebetulan aku pun mmg suke tngok nature2 thing nie...i like!!
especially, daun2 yg kehijauan....pokok2....mnyegarkan otak!!!
yes!! jika anda sering mngantok pabila membuka buku peLajaran, walaupun hanya baru membuka page isi kandungan....sila lah memandang ke arah daun2 or pokok2 yg berwarna hijau....segarkan mata...bak kaTa org...

Actually, motif entrY nie just nak tnjuk kat korang...
the wonderful thing yg ada kat dunia nie.....
seriously....sngat cntik...nice...wonderful...hebat...n mcm2 lagi...
(dh mcm iklan Celcom plak kan)...
so...marila bersama2 mnikmati pemandangan ini...
smbil mnyebut Allahuakbar....!!!

Niagara Falls, USA/Canada


Tad Fane, Laos





Takakkaw Falls, Canada

Iguazu Falls, Argentina/Brazil

Oct 23, 2010

:::Kalau CinTa:::


Semalam g picnic ngan dak2 primash...kat Ulu Yam...

On the Way nak pegi Ulu Yam 2, dalam keta neNi, aku dgr lagu nie...

first time dgr, terus tertarik Hati.....

siap dgr bnyak2 kali lagi...

i like the lyrics...

i Give 5 stars for this songs...

Jom dgrkan...:))

p/s: utk trip kiteorg ke Ulu Yam 2, t aku upload next time....

Oct 21, 2010

::MooDy::

Wahai Hati...
bersabarla yer...
aku xtau knapa 2, 3 hari Nie...
diri nie terasa snGat malas...
asyek ingat kat die jek...
sedangkan aku tau die xmungkin inGat kat aku...
kadang2 ada gak terasa mcm nak lari drp sini...
aku xtau samada keputusan aku nak buat LI kat muar, dipengaruhi oleh perasaan aku yg sedang keCewa nie...
ape2 pun, aku mmg xakan berganjak drp keputusan aku...
biarla ape org nak kata...
mulut dieorg, bukan Mulut aku......diri aku, bukan diri dieorg.....soo xpayah nak susah2 pasal diri aku...
kadang2 aku xpuas hati gak...
kenapa mesti nak sibuk2 pasal hal Org laen sedangkan diri senDiri pun belum cukup semPurna...
i donno y, rasa nak emotional plak mlm2 buta nie...
aku xkira...!!!
aku nak lepaskan smua yg aku rasa kat bloG nie...
sebab ini bLog aku, so kalau xsuka, silakan tekan Butang pangkah di atas belah kanan anda....!!!!
p/s: aku benci die yg buatkan aku jatuh hatI kat die n skang menjauhKan diri drp aku.....Fine!!!
aku nak bawak diri, aku xnak mengHarap lagi....!!! penat la beb, tau x...????:(((

Oct 17, 2010

:,,Gojes wif shawL conTest::



tag..tag...tag...

sy telah di tag oleh AmiliS di blog Beliau utk Join Contest ini....

!st Time i join conTest2 nie ualls...nwaY, thanks Amy...siap bg Gelaran kat sy laGi...Sufia yg Sopan Santun.....hehe:)

Syarat2 perTandingan sila Baca di Sini yerk...

Miss Asya....tuan Pnye ConteSt:)
setelah menyelongKar smua foLder2 my Picture....
maka Trjumpa la gambar yg Gojes ini...
Gojes Ke Tidak...Judges Tntukan...hehe!!


dan kata laluannye....

saya nampak Gojes Pakai shAwl nie sebab....Kaler shAwl inI sngat ColourFul & mmbuatkan sy nmpak Gojes dan HOT.....:)

Oleh sebaB itu...ingiNkanla sy mengetag keTiga2 kawan sy dibawah Ini...mereka Adalah::::

- Cik Combi

- Fiza Aslam

-Hani


ok...sudah seLesai Tugas Mengupdate Blog....

Mari kita berContest....:))













Oct 12, 2010

En Migrain...I Hate U!!!

En Migrain!!!
anda mmg sngat suke datang dikala aku bz mnyiapkan assignment yg berlambak2, menggunung lagak si Gunung kinabaLu...
anda juga sngat suke hadir dikala aku sedang sibuk nak fInal eXam...
anda juga sngat2 suke dtg dikala aku sTResS!!!
YEr!!! stress sngat bile assignment da smpai due datenye,
pas2 ada sbjek yg lecturer baru nak bg By this week, then kena preSent another 2 weeks, wahahaa!!! sngat hebat ye kami dak2 accOunt ini...sehinggakan leCturer pun sngat truJa dgn kami....
Just Imagine, wiThin 2 weeks, kiteorg kena siapkan that case sTudy, yg xtau mcmane rupenYe, of coUrse la berbentuk case Kan, for sure>>>
Itu x termasuk lagi dgn lain2 sbjek yg perlu disetTlekan juga....arghhhhh!!!! Sy sngat tenSion mlm ini.....T_T
Just Got Some Knowledge drp Dr yg rwat aku td, die kata, aku kena bnyAk pantang makan, bukan pantang jUmpe yer!!! sebab aku ada masalah sakit kpala yg xtau ape masalahnye...hanya dikenali sebagai MigraIn...
Antara makanan yg dia sebut aku xleh makan adalah:
~ keju
~Milo
~coKlat (ok, ini mcm xleh terima, coZ it is mY favourite..)
~Orange (n yg sewaKtu denganNya, termasukla FresH oRange, My Favourite jugak)
Adoiii!!!! terkujat gak dgr Dr ckp mcm 2 td, smbil berkata dalam Hati..."so makanan ape je yg sy bleh makan nie DR...??"" huh!!!! sabo jela wahai perOt, nmpaknye anda perlu berdiEt selepas ini....Good!!!!
Kawan2, jom kite Berdiet...!!!
ini adaLah pesanan drp kawan sy, Hanani namanye...
die kata, petua die Kekal sihat adalah...
" bnyak minum air, bnyak tdo, bnyak bersenam"
maRi kita amalkan bersamA2...
thanks beb for the info...
akan aku cuba tuk amalkan...
Baekla, mau pergi tdo...
kerana sy memrlukan tdo yg cukup...
kalau tidak, en Migrain akan hadir pada biLa2 masa saje...
huh!!!
Wasalam~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2