BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Oct 26, 2010

IndahNye kebesaran Allah:)))

Assalamualaikum....
Seriusly, xd mOOd sngat pun ari Nie...xd mood nak buat smua bnda after that ........
but, its ok...we learn from mistakes...so lepas nie tolong jangan buat lagi....okies!!! chill beb!!!
masih ada lagi peluang tuk kiteorg tebus that mistakes...no worries~

baekla....hati pun sudah sedikit berbunga2
bukan sebab ada lelaki melamar or bagi bunga mawar sejambak....oh tidak!!!
kalau ada pun, ia hanya sekadar miMpi yer...MIMPI...ahakz^-^
happy seketika melihat alam semulajadi kurniaan Allah nie...
kebetulan aku pun mmg suke tngok nature2 thing nie...i like!!
especially, daun2 yg kehijauan....pokok2....mnyegarkan otak!!!
yes!! jika anda sering mngantok pabila membuka buku peLajaran, walaupun hanya baru membuka page isi kandungan....sila lah memandang ke arah daun2 or pokok2 yg berwarna hijau....segarkan mata...bak kaTa org...

Actually, motif entrY nie just nak tnjuk kat korang...
the wonderful thing yg ada kat dunia nie.....
seriously....sngat cntik...nice...wonderful...hebat...n mcm2 lagi...
(dh mcm iklan Celcom plak kan)...
so...marila bersama2 mnikmati pemandangan ini...
smbil mnyebut Allahuakbar....!!!

Niagara Falls, USA/Canada


Tad Fane, Laos





Takakkaw Falls, Canada

Iguazu Falls, Argentina/Brazil

Oct 23, 2010

:::Kalau CinTa:::


video

Semalam g picnic ngan dak2 primash...kat Ulu Yam...

On the Way nak pegi Ulu Yam 2, dalam keta neNi, aku dgr lagu nie...

first time dgr, terus tertarik Hati.....

siap dgr bnyak2 kali lagi...

i like the lyrics...

i Give 5 stars for this songs...

Jom dgrkan...:))

p/s: utk trip kiteorg ke Ulu Yam 2, t aku upload next time....

Oct 21, 2010

::MooDy::

Wahai Hati...
bersabarla yer...
aku xtau knapa 2, 3 hari Nie...
diri nie terasa snGat malas...
asyek ingat kat die jek...
sedangkan aku tau die xmungkin inGat kat aku...
kadang2 ada gak terasa mcm nak lari drp sini...
aku xtau samada keputusan aku nak buat LI kat muar, dipengaruhi oleh perasaan aku yg sedang keCewa nie...
ape2 pun, aku mmg xakan berganjak drp keputusan aku...
biarla ape org nak kata...
mulut dieorg, bukan Mulut aku......diri aku, bukan diri dieorg.....soo xpayah nak susah2 pasal diri aku...
kadang2 aku xpuas hati gak...
kenapa mesti nak sibuk2 pasal hal Org laen sedangkan diri senDiri pun belum cukup semPurna...
i donno y, rasa nak emotional plak mlm2 buta nie...
aku xkira...!!!
aku nak lepaskan smua yg aku rasa kat bloG nie...
sebab ini bLog aku, so kalau xsuka, silakan tekan Butang pangkah di atas belah kanan anda....!!!!
p/s: aku benci die yg buatkan aku jatuh hatI kat die n skang menjauhKan diri drp aku.....Fine!!!
aku nak bawak diri, aku xnak mengHarap lagi....!!! penat la beb, tau x...????:(((

Oct 17, 2010

:,,Gojes wif shawL conTest::



tag..tag...tag...

sy telah di tag oleh AmiliS di blog Beliau utk Join Contest ini....

!st Time i join conTest2 nie ualls...nwaY, thanks Amy...siap bg Gelaran kat sy laGi...Sufia yg Sopan Santun.....hehe:)

Syarat2 perTandingan sila Baca di Sini yerk...

Miss Asya....tuan Pnye ConteSt:)
setelah menyelongKar smua foLder2 my Picture....
maka Trjumpa la gambar yg Gojes ini...
Gojes Ke Tidak...Judges Tntukan...hehe!!


dan kata laluannye....

saya nampak Gojes Pakai shAwl nie sebab....Kaler shAwl inI sngat ColourFul & mmbuatkan sy nmpak Gojes dan HOT.....:)

Oleh sebaB itu...ingiNkanla sy mengetag keTiga2 kawan sy dibawah Ini...mereka Adalah::::

- Cik Combi

- Fiza Aslam

-Hani


ok...sudah seLesai Tugas Mengupdate Blog....

Mari kita berContest....:))













Oct 12, 2010

En Migrain...I Hate U!!!

En Migrain!!!
anda mmg sngat suke datang dikala aku bz mnyiapkan assignment yg berlambak2, menggunung lagak si Gunung kinabaLu...
anda juga sngat suke hadir dikala aku sedang sibuk nak fInal eXam...
anda juga sngat2 suke dtg dikala aku sTResS!!!
YEr!!! stress sngat bile assignment da smpai due datenye,
pas2 ada sbjek yg lecturer baru nak bg By this week, then kena preSent another 2 weeks, wahahaa!!! sngat hebat ye kami dak2 accOunt ini...sehinggakan leCturer pun sngat truJa dgn kami....
Just Imagine, wiThin 2 weeks, kiteorg kena siapkan that case sTudy, yg xtau mcmane rupenYe, of coUrse la berbentuk case Kan, for sure>>>
Itu x termasuk lagi dgn lain2 sbjek yg perlu disetTlekan juga....arghhhhh!!!! Sy sngat tenSion mlm ini.....T_T
Just Got Some Knowledge drp Dr yg rwat aku td, die kata, aku kena bnyAk pantang makan, bukan pantang jUmpe yer!!! sebab aku ada masalah sakit kpala yg xtau ape masalahnye...hanya dikenali sebagai MigraIn...
Antara makanan yg dia sebut aku xleh makan adalah:
~ keju
~Milo
~coKlat (ok, ini mcm xleh terima, coZ it is mY favourite..)
~Orange (n yg sewaKtu denganNya, termasukla FresH oRange, My Favourite jugak)
Adoiii!!!! terkujat gak dgr Dr ckp mcm 2 td, smbil berkata dalam Hati..."so makanan ape je yg sy bleh makan nie DR...??"" huh!!!! sabo jela wahai perOt, nmpaknye anda perlu berdiEt selepas ini....Good!!!!
Kawan2, jom kite Berdiet...!!!
ini adaLah pesanan drp kawan sy, Hanani namanye...
die kata, petua die Kekal sihat adalah...
" bnyak minum air, bnyak tdo, bnyak bersenam"
maRi kita amalkan bersamA2...
thanks beb for the info...
akan aku cuba tuk amalkan...
Baekla, mau pergi tdo...
kerana sy memrlukan tdo yg cukup...
kalau tidak, en Migrain akan hadir pada biLa2 masa saje...
huh!!!
Wasalam~

Puas Hati korang sekarang???

Haloooo....
terasa nak membebel kat blog plak mlm nie...
nie smua gara2 surat drp Kampus aku nie....SURAT PERINGATAN!!!!! yerk, hanya sebab bAyar yuran lewat sikit jek, korang dah kecoh2 nak bg surat segala kat mak bapak kiteorg....
ape la masalah ngan koRang2 nie, dah xcukup duiT sngat ke nak Makan ha!!!!!
bukannye kiteorg xtau nak bayar yuRan 2, tapi sabar2 la, eeeeee!!!! xpasal2 aku kena bebel ngan bapak aku tadi pasal Yuran 2, xpsal2 plak die riSau anak Die nie xd duit nak Bayar Yuran....
Aku sngatla xpuas hati....bnYak bnda yg aku xpuas hati ngan Kampus aku nie...dengan masalah wirelessnye, management yg teruk, dengan office fact aku yg mcm hampeh, buat keje lembap.....Intern xsettle2 smpai sekarang, ntah ape yg dieorg buat pun aku xtau la....merisaukan kami jek, smpai xdpt nak study dgn tenang.....arhghgghgh!!!!
sekarang nie, Yuran telah pun aku langsaikan....haa!!!! puas hati korang?????

Oct 10, 2010

::HaRi Ini Dalam Sejarah::

Assalamualaikum....
ini bukan post pembaca berita yg bercakap pasal sejarah, oh tidak!!!
sy sngat xsuke sejarah...jika disuruh baca buku ttg sejarah, sudah pasti buku itu akan ditatap sehinggala mata ini tertutup dengan rapat dan tenang...fine!!!

Enough la pasal sejarah...xtau la entry yg aku nak taip nie ada kena mngena or tidak...
tetibe lak terlintas kat kpala otak nie nak taip tajuk entry nie, dan maklumat yg kat kpala otak nie mghantar segala maklumat ke saraf2 ape ntah, aku dah lupe....
lalu menaip la jejari ini di kekunci laptop ku....WAH!!! ayat pun nak berhyperbola api yerk arini...
Sudah2...straight to the point!!!
Happy besday....!!!sngat straight x??? haha~

ari nie besday kawan aku, a.k.a Ex-rumate aku masa kat 11th dulu....kami adalah kawan rapat kerana kami adalah dikalangan org2 yg comeL....gler perasan pnye statement kan....ahakz!!!

...niela besday girl pada hari iNi...Aini Khainani Mohd Salleh

beliau sngat suke memeluk pokok...buktinye, lihat gambar di atas.....huhu....jgn marah ye aini, gurau2 saje...kalau xleh gurau silakan ke surau....hehe:)

10/10/2010....wah!! boleh buat tarikh kawen kan aini...wink:)

comel x kami berdua....hehehe~

rindu sama kamoo...ceh!!! padahal baru je date ngan kamu semalam...hehe~

ok, bnyak nak wish pada kamu sebenarnye...first; kamu sudah tua ye aini...weng,, sngat jahat pnye statement kan...ngee:)

kedua: nnt kawen jgn lupe jemput sy....sy mau kad jmputan VVIP pnye....ahakz!!!

ketiga: Smoga panjang umo n dimurahkan rezeki selalu...

keempat: semoga berbahagia disamping keluarga n org tersayang...SYUK!!! sile jaga aini baek2 yerk...!!(ada x mcm pesanan seorang ibu kepada bakal menantunye)...haha, mcm ada bakat kan mau jadi mak mertua....no...no...no...sy mau jadi seorang mak mertua yg baek yer...:)

Nmpaknye, itu saje pesanan sy stakat ini....pesanan2 laen akan mnyusul pada tahun hadapan pula...dah penat menaip sebenarnye...

mau rehatkan jari2 manis ini...eh, manis ke??? mcm selalu menjilat jari pule sehingga terasa kemanisannye itu kan...

ok2....roger n Out!!!

p/s: aini, rindu mau karaoke sama2 kat bilik sama kamu mcm dulu2....bile mau karaoke???

jawab2...!!!!



Oct 8, 2010

::Forever L.O.V.E::


" It only takes a minute to get a crush on someone, An Hour to like someone & A day to LOVE someone, But it takes a lifetime to Forget sOmeone"

P/s: Credit to Cik mIera for this Quote...::::

::PosT ini UntUk aWak...T_T

Awak....
andai suatu hari nanti...
kita berkesempatan utk berborak walau hanya sekejap cume...
sy janji...sy akan gunakan masa yg ada 2 dengan sbaik2 nya...
sebab sy takut...sy takut kita xkan ada masa lagi utk borak2 macam dulu2...


Awak....sy tau awak bz dengan hidup awk skrang...
n sy sedia maklum dengan perubahan hidup awk skrang...
sy doakan awk berjumpa dengan org yg awk cari selama nie...sy doakan semoga awk berbahagia disamping keluarga n org yg awk sayangi...


Awak....sy simpati dengan kisah cinta awk...walaupun awk xcerita secara detail, tp sy faham perasaan awk....sy tahu sukar utk awak menceritakan segala kisah pahit awk 2, sebab sy tahu awk xnak ingat lagi segala kenangan yg pahit 2 kan....


Awak....first time sy tngok awk, hati sy tertanya2, sape awk, hati awk milik siapa, sudah berpnya ke belum.....sy tahu, mungkin org akan ckp sy nie gatal or miang, tp sy xkisah....hakikatnya, I FAll in loVe wiTh U....dan cinta ini trsemat rapi dlm hati sy....biarla sy simpan perasaan ini, sebab sy xmahu hubungan kawan kita terjejas hanya sebab perasaan ini...sy tau awk masih belum bersedia utk mencari pengganti si dia.....xpe awk, sy paham....T_T


Awak....kita sebenarnya dekat secara fizikal, tapi sy rasakan seperti kita dipisahkan oleh lautan yg sngat luas...kenapa terlalu sukar utk berbicara dengan awk....sy sedar, awk seperti ingin melarikan diri drp sy, atau itu hanya perasaan sy cuma.....hampir tiga tahun perkenalan kita n sy xkan lupakan saat2 happy sy bersama awk dulu....


Awak...thanks for everything....thanks sebab pernah buat hati sy gembira, dan buat sy tersenyum bila memikirkan awk....thanks sebab awk susah payah masa sy sakit dulu....thanks for giving me the spirit....


Awak.....segala kenangan kita, sy akan simpan dalam kotak memori ingatan sy...Sy akan sentiasa mendoakan semoga awk dpt ape yg awk hajatkan selama ini....


regards





Oct 7, 2010

Makan itu Best...


Hye...haloo....

Baru je lepas makan tngahari...sengsorang kat bilik nie sambil merayap2 ke blog org....i like:)

Saya suke makan...!!haha, mcm statement budak tadika kan bile ditnya, "kamu suke ape??? n dieorg akan jwb, "saya suke makan, cikgu"...smbil buat muka paling comel...hehe:P


semua org ada makanan kegemaran masing2...betul x????

sape stuju, sila angkat kaki...angkat tangan n segalanya....FinE!!!

ingat lagi, kalau dulu waktu zaman2 skola,, tiap2 kali nak akhir tahun je, masing2 akan siapkan 1 buku khas, so everyone akan tulis at that buku, profile masing2, nama, alamat, favourite n mcm2 lagi...and the most important is alamat, so nnt bile nak kawen, boleh refer kat that buku...hahaha~


xlupe jugak, favourite food and drinks masing2...xtau la ape tujuannye, org laen dah tulis, so kite pun ikut je ape yg dieorg tulis 2 kan...n aku plak, suke tulis makanan kegemaran sy adalah nasi ayam...aku pun xtau kenapa aku suke nasi ayam??? maybe sebab ada perkataan "ayam"...hehe, kesimpulannye, ape2 je yg berkaitan dgn ayam, aku suke...hari2 makan ayam pun xpe, xjemu pnye....ahakz!!!


okla, aku pun xtau ape kena mengena tajuk entry ngan cter nie, xd kena mengena kot...XOXO

sambung lagi, next time..wasalam~




Oct 6, 2010

::FinalLy!!!

Fuhh!!! Akhirnye...jumpa jugak background yg i suke...
setelah penat meneliti & cukup teliti menilai segala jenis background yg ada...
background nie yg terpilih di hati beta...
yea!! dah lihat hasilnye.....cantik kan...kan...kan...
dan sy sngat suke dgn background ini...
setelah beberapa lama berblogging, baru tahu mcmane nak apply blog yg cntik2 dlm page sndrii...
argh!!! tidak, jgn gelak ye kengkawan...
sy nie, nama je suke all this kind of IT staff...
tp xdla pndai sngat pun dalam bidang ini....hehe:)
Ok...blog pun sudah cantik & menawan...
jadi, kena la hari2 mengepost kedalam blog nie...
walaupun hanya dengan ucapan yg cukup ringkas..."Selamat Pagi"..."apa khabar"
dan sebagainya...boleh la 2 kan...
ok2, bnyak dah tambah dlm blog nie...
sape yg nak chat ngan sy...
bolehla pergi ke ruang shout mix di sebelah kanan anda...
sape nak add fb sy silakan juga...
but make sure perkenalkan diri anda dulu...
kalau x, mungkin sy tidak akan mengaccept anda...maaf....
ucapan maaf juga utk org2 yg telah mengadd sy sebagai kawan di Fb..
tetapi tidak ku accept smpai sekarang...
kerana mereka adalah golongan yg x kukenali...
sekali lagi, SORRY!!!
Nmpaknye malam sudah semakin malam...
tetapi malam masih muda...
ape ke sengal la bahasa nie...huhu
izinkan sy mengundur diri...
laen kali kiter jumpe lagi...
bye n wasalam...:))

Oct 5, 2010

Open House-Final Year Accounting Students.::


Halooo….

Guys, ape kabo??? Nmpaknye kite masih dalam mood hari raya lagi, almaklumla…Raya kan seBulan…hehe
So, bnyak la jemputan open house yg memanggil-manggil utk dihadiri…xkira la, kengkawan, lecturer, bakal mak mertua, or sedara mara….
Actually post kali nie pun ada berkaitan dengan Open House gak….tngok tajuk je pun korang dah bleh agak kan…
But…open house nie adalah yg paling special sebabnye…
Selain dapat makan smpai knyang…n knyang teramat sangat…smpai xlarat nak makan kat situ, then siap tapau lagi…
Sungguh tidak malu sungguh kami ini…ada kami kesah..?? ahakz
Selaen itu jugak, dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara kami2 dak batch kiteorg….iaitu batch 07/08, BACC…
Boleh tahan ramai jugak yg hadir tadi…..ada jugak Chinese students yg dtg, thanks guys for giving the support….1 MalaySia!! Yeay..
N ada jugak yg tngah buat intern, turut hadir melepaskan kerinduan pada kengkawan mereka di UM nie…
Anyways…
Smuanye berjalan dengan lancar…
Kat bawah nie, adalah sedikit gambar utk korang lihat2…Enjoy ya!!!


Dari kiri….Hani, kak Rozie, Fiza Aslam, Nani, Faezah n Fara…

Me with Zainon…


Gugirlz...


Zana...k.yana....Me


Masya n Chin Teck...

Lagu kenanGan terinDah...

Memang Indah kenangan Time nie....:)
































Dan eSok...

Esok...ku nantikan dengan penuh Harapan...
suatu penanTian yg sngat mnyeksakan...
segalanya bermain difiKiran...
terlalu kusUt ku Rasakan...
ku lihat di sekeliling Ku...
melihat mereka tersenyum gembira...
menerima bRita gmbira...
perkhabaran yg membuat mereka trsnyum puas...
alangkah inDahnye jika aku juga dpt merasakan nikMat bahagia sperti Mereka...
walau seketika...
pasti akan ku Hargai dan ku ingati smpai bila2...
dan aku...masih di sini...menanti dengan penuh debaran...
hanya mampu menumpang berita gmbira mereka...
bgaimana pula dengan aku...???
Aku juga berharap dan berharap utk dpt tersenyum puas, melangkah dengan tenang...
Akan ku nantikan dengan sabar...dan sabar...dan sabar....
walau dalam hati, Hanya Tuhan Saja yg tahu gelodaknya...
Dan aku hanya mampu menenangkan hati yg gundah gulana ini...
dengan berkata...
"Moga esok akan ada lagi utk aku mendengar berita itu"

Oct 4, 2010

BiLa CinTa~

Bila Cinta Kini

Tak Lagi berMakna

Yang Ku rasa kini

Hanyalah Nestapa

Ditinggalkan Cinta MaSa Lalu


Dulu Kau tawarkan

manisnya JanjiMu

Yang ku sambut itu

Dengan segenap hatiku

Bila Engkau Pergi

Tinggalkan ku


hilangnya Cintamu

Menusuk hatiku

Hinggaku memilih

Cinta yang fana


Perginya dirimu

merobek jantungku

Hingga ku terjatuh

dalam Harapan


Hilangnya cintamu

menusuk hatiku

hingga ku terjatuh

dalam harapan





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2