BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Apr 30, 2010

Mee BanduNg mUar 1!!!

mee Bandung

PeRencah Mee BAndUng MUAR

semalam...
call my mom...
tp agak risau jugak sbb mak sy xbape sihat...
mak, jgn lupe makan ubat tau..(pesanan anaknye kepada ibunya)
xsabar mau pulang ke rumah...
lepas exam nie patutnye sy mmperolehi cuti 2 bulan..

wah!!!!!!!!
seronoknye mnjadi student sepenuh masa...
sbb ada cuti yg lama then boleh njoy2, jln2 cari makan...
lepas 2 duk umah xbuat ape2...
sekadar menaikkan lagi berat badan yg sedia berat ini...hehe:p

tapi!!!!!!!!!!!
oh tidak...masih ada tapi2 kah???
yer2...memang pun...
kerana...
pada cuti ini...
sememangnya sy tidak akan bercuti...
malah meneruskan lagi pembelajaran sy...
yang dipanggil shOrt sem>>>

ok!!!!!!!!!
i'm taking short sem for this semester break...
lagi sekali ke???
yup2...
xpe2, sy sudah biasa seperti ini....
mahu mengurangkan bebanan utk sem hadapan...
hopefully...insyaAllah...
moga dipermudahkan segala Urusan...

XOXO...
ok2...continue dgn citer mee bandung sy nie...
yg tadi 2...
mukadimah jek...hehe:p

ok...now nak cter pasal mee bandung...
sy sngat2 mengidam mau makan mee bandung sikalang ini...
yer2!!!!!!!!
my mom's mee bandung...
dah lama gler rasanye xmerasa masakan mee bandung mak sy...

ape lagi...
sy yg mmg sudah kempunan ini...
merengek sperti kanak2 meminta air ribena...
ribena??? bukan gula2 ke???
xkisah la yg pnting sy ini...
sperti kanak2 ribena pula...
tp sy x meminta ribena...
sy hanya meminta mee bandung okies...ngee~

awal2 sudah bg tau pada mak sy...
n mcm biasa reaksi mak sy...
die akan gelak2 dulu...
pas2 die akan ckp...
" balik la rumah"
haaa...
2 la yg telinga ini nak dgr sngat2...
yeay!!!!!!!
maknanye...lepas exam SM nie sy akan pulang ke MUAR...
ok!!!!!!!

ofcourse my home town...
dan merasa mee bandung masakan mak sy...
suke2!!! tp sedang mengcoverkan diri..
nnt ada plak org umpamakan sy seperti kera xpenah jumpe bunga...
eh..betul ke bahasa yg digune ini???

ok2...mau cter sedikit mngenai mee bandung ini...
kalau sape2 yg mau makan mee bandung...
datangla ke daerah sy..
di sini mee bandungnye sngat asli n sedap...
yeaY!!!!
sngat2 sedap...
rugi wooo...kalau korang xrasa...seyes nie!!!!
xtipu...

sebabnye...mee bandung kat sini laen dari yg laen...
biasanye kalau yg dijual kat sini..
dieorg gunekan kuah sos sebagai perencah die..
i don't like!!!!!
seyes rasanye lain sngat2!!!!!!

jadi...pada sesapa yg nak merasa...
the original mee bandung..
bolehla datang ke MUAr...
n kalau kebetulan sy ada di umah...
bolehla anda contact2 sy...
no problem frenz!!!!!

ok...picture yg kat atas 2 adalah...
pic mee bandung...
kalau ada sape2 yg xpenah tngok la...
n then...
yg 2nd picture 2...
perencah mee bandung muar yg mak sy slalu gune utk membuat mee bandung...
perencah nie...
mudah didapati di muar...
kat tempat laen xsure lak ada or x...
hopefully ada la kan...
kat situ ada disertakan sekali dgn cara2 nak memasak mee bandung...
n bahan2 yg diperlukan sekali...

so..pada sesapa yg nak mencuba 2...
selamat mencuba yerk...:p





Apr 29, 2010

STAY OUTSIDE!!!

Assalamualaikum...sebagai pembuka bicara

tetibe hari nie terajin plak nak menukar template blog...
mengadjust sume bnda yg ada kat dlm blog nie...

ok....dah puas hati...
Thanks to miera...
kamu ajar sy mcamane nak tambah2 aksesori kat blog nie...
sekarang dah semakin meriah...
saya suke...ok!!

ok, blog dah cantik...
tapi, hati xberapa nak cantik...eh cantik ke???
ayat pe lah yang aku gune nie??
kalau kat skolah nie mesti dah kena marah kaw2 dgn cikgu BM...
maap ye cikgu...
ok2...betulkan word 2...
my heart xbape nak feeling good hari nie...
kenapa????
1 soklan yg bagus....

jawapannye....
+
_
x
~
~
~
ape plak kena mengena ngan tambah, tolak sume 2...
hoho...xd makna pun...saje jek...nak pnjangkan post...
boleh plak kan...sy ok saje...

continue...melalut sudah nie...
actually resuLt KOLej keluar harI nie...
amat sdey sekali...
kerana nama sy Tidak disenaRaikan di LISt yg dpt Stay kolej ITu...
Jadi...sy amat memerlukan ruMah sewa utk sem dpn...
huh!!! sabar jek....
Tensi gler....xpe2...hati sy mnyuruh sy utk brsabar n bertendang...
oh no!!!!! bertendang ke kakak???
wahaha!!! silap2, bertenang, sy tidak la segiler itu...
walaupun sy mmg rasa mau bertendang tin or whatsoever yg ada kat dpan sy masa 2...
huhu...garangnye sy kan...ahakz!!!

itula perangai semulajadi yg mungkin anda2 x tahu...
sy ini agak panas baran...haaa!!! so, jaga2 la yerk!!!
don't make me angry...don't try2 this at home....:))

ntah ape2 la yg aku mngarut nie...
wahaha~ SNGT x consistent aku ini...
sekejap gune aku, kjap gune sy...
mngarut saje lbey...

tapi ini yg bEtul Pnye...
I need Someone Right Now!!!
To share all my sakit2 hati nie...
plz...plz...plz...kamu jgn nakal (tetibe lakz)...ahakz!!

i got 2 paper left...
bukan paper yg biasa 2...or paper gangsta...or paper Double A...
no..no...no
i mean!!!
my exam...ada lagi 2 nak kena hadapi...
akan ku struggle kan diri utk mnjawab this both paper...
chaiyok2!!!
ye...tuk korang2 jugak...usaha tangga kejayaan...
hehe...
ok...masuk slot motivasi sudah...@#%$^

huhu...xmau ckap pnjg2 pun sbenarnye...
aku ckp ke???
aku tulis lah!!! aiyakz#$%^
ok2, my bad...

sekadar nak meluahkan isi hati...
yg terpendam...wah!!
ayat tetibe jiwang plak...
ok...nak blah dulu...
izinkan ku...
.
..
...
mengundur diri...hehe~
~buBYe~



Apr 17, 2010

Al-Fatihah~

seMalam kuar makan ngan Aini n k.Nieza jap...
makan dlm pkul 11 mlm gak...lewat sngat dah 2...hehe
tmankan cik Aini kiter nie..
sian die kelaparan...
kami pun lapar jugak, so layan...
pegi AMJAl jek, mkn kat sana...
mcm biasa, nothing interesting...
cume masa nak baLik 2,
hujan Agak lebAt...
tp redah jek, then kete pun xd la park jauh sngat...
bermarathon la kami...ahakz!!

smpai2 jek blik 2...
mcm biasa, aku kalau xbukak fb mmg xsah...
still xsdar2 diri 2 nak exam..huhu:p

then, tngok2 la latest status yg dieorg tulis...
aku nie mmg suke mnyibok ckt...
ckt jek, xbnyak pun ok..haha~~

ok2, back 2 our track...
masa tngah baca2 status 2..
tetibe terbaca status bob, pasal achik spin meninggal;
sngat trkejut masa baca status nye..
then nak dptkan kepasTian..
aku baca comment die...
confirm!!!!
Achik Spin meninggal petang semalam...accident:(

Al-Fatihah buat Allahyarham...
aku pernah meminati die n lagu die...
jadi sngat terasa kehilangan arwah..
apatah lagi keluarganya...
Smoga Isterinya tabah hadapi smua dugaan ini...

p/s: ajal dan maut smuanya di tangan Tuhan...
kite sndiri pun xtau bile masa kita akan tiba...
bile trdengar berita2 mcm nie,
aku jadi takut...
slalu tertnya2...
cukup ke amalan aku selama nie??
mcmne plak ngan dosa2 aku...
sudah diampunkan ke???
Wallahualam...
kite kena slalu ingat mati...
my friend penah sbut that word..
disamping itu, aku memohon dipanjangkan umur..
sbb aku nak balas jasa kedua ibu bapa aku..
pngorbanan dieorg terlalu bnyak...
aku berharap sngat...
aku diberi kesempatan utk balas jasa2 dieorg...
buat dieorg happy, bahagia...:)




Apr 15, 2010

My StuDy Week BrmuLa



Final is around the corner, xlama je lagik...
gerun ada, bermacam2 prasaan pun ada...
Tahun nie dah genap 3 tahun aku kat UM nie, xsangka...
rasa mcm baru semalam aku dftrkan diri menjadi student....
yelah2 kan, padahal dlm hati, xsabarnye nak habis...
Aku ada setahun lagi nak habis, termasuk ngan praktikal 6 months,
n of course aku buat last year, last sem...

so dat, maksudnye i just have only 6 month at UM nie...
bagus2, rasa xsabar nak grad, maybe sebab dah penat study, penat buat assignment yg berlambak2...
ok2, bnyak ngomel plak aku kat cnie...:p

Hari nie rasa lega ckt...ckt je k, xbnyak pon...ckt2 pun tp still bleh rilex2 main faceBook, update blog bagai...haha, ape nak jadi la ini olang...haish!!

td pegi faCT kejap, tngok mereka2 smua khusYuk study,,..aiyokk!!
rasa tercabar plak diri ini sebab masih blum boleh study seKhusYuk mereka...adeii!!
xpe2, starting mlm nie, nak study betul2...
ok, betul3, bukan main2...xmo dah maen...
final dah nak dekat sngat3 pun...nervousnye...:p

nie serba sedikit jaDual Exam Aku...
agak2 ada samA ngan korang x...
kalau ada kiter jumpe di Gelanggang exam...
cewah...haha~

exam aku nie bermula;
22/04 Exam Consol 3 ptg
23/04 exam MA2 3 ptg
26/04 ExAm Adv Audit 3 Ptg
28/04 exAm Adv Ais 3 ptg
03/05 exam Sm 11.30 pg
08/05 exam Intrnal Audit 11.30 pg

exam yg last skali 2 sngat bnyak gap masa,
aku pun terfikir2 nak buat ape dlm masa 5 hari 2,...erm...
kmudian la baru aku fikIrkan..
yg pnting nak lepaskan paper2 wajib yg awal2 nie dulu...

smpai cnie jelah celoteh aku kali nie...
study jgn xstudy...
chaiyok2!!!

Apr 13, 2010

Come Back~

Assalamualaikum...

this is my first post for my 2nd blog...
Actually, aku ada blog sebelum nie, tapi terpaksa di'delete' bcoz of some personal matter...
thus now, aku datang kembali dgn semangat yg baru, design yg baru n boleh dikatakan smuanya baru la, cume penulisnya je yg tetap sama...
Ramai jugak yg bertanya, kenapa aku delete blog, aku pun xtau nak jwb ape...bak kata siti 'biarlah rahsia' ok....:p

so, untuk post yg pertama nie, xd benda sngat pun nak cter, kalo nak tau lbey lanjut about me, aku akan crita dari semasa ke semasa...

sekarang nie, tngah study week kat UM nie...masing2 bz study, aku plak dok buat blog, bagus sngat la my style ini...jgn tiru mcm sy, xbagus utk dijadikan ikutan..okies:p

blog nie belum di siapkan spenuhnye, belum ada kesempatan lagi utk membelai n menghias blog ini menjadi cantik n menawan, ok2, mengarut sudah...hope korang njoy baca post2 kat blog nie...anything i will update later...sape nak menjadi my follower, dialu2kan sesangat, yg nak memberi comment membangun atau menjatuhkan pun boleh,...eh2, menjatuhkan 2, jgn terok2 sangt yerk, ckt2 je boley...he2

nmpaknye, smpai kat cnie je utk post pertama aku nie...lain masa aku update lagi k...c u, bye~

p/s: Gud lUck pada all my friends yg akan menghadapi Final Exam...study SMART, jgn Stress2 k...bubye!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2