BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jul 21, 2011

")) Lesson From ANNISSA~

Salam...

Just finished watching ANNISSA at TV3 just now...
last episode n it was sad ending...
but still...there is some moral value that we can get from that story....:)

Actually, sebelum nie aku xlayan sngat pun cter nie...
but then, dah nak habis2 nie baru tngok, then enjoy lepas tngok cter nie...
trus nk stay smpai habis n nak tau ape ending die....

Anyway, bak kata aku td...there is something that we can learn from this....
jgn sesekali trleka dgn duniawi dan melupakan Yang Maha Esa...
Kita hanyalah manusia biasa yg selalu trleka dek mngejar duniawi smpaikan lupa pada syurgawi yg kekal selama2nya...
dan sbgai mnusia jugak, harus sentiasa ingat mngingati antara 1 sama yg laen...
kdg2 Allah trunkan kita dgn pelbagai cbaran dan dugaan, adalah utk mnguji sekuat mana iman kita, sekuat mana ingatan kita padaNya.....brsyukurla kerna diberi cubaan ini, sesungguhnya ia mnunjukkan yang Allah mnyayangi kita.....:)

Apapun ANNISSA mmg trbaek...ada pngajaran yg kita bleh plajari....keep It up utk TV3...hope akan ada lagi crita2 best mcm nie....")

p/s: EMosi x brani nak stabil disebabkan melayan Crita DEWa Cinta.....emosi sngat ok..!!! hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2