BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jun 28, 2010

:.RELEASE TENSION@ICT.:



Sejurus selepas habis exam investment hari 2, aku ngan tyrah bercadang nak g carefour kat THE SPHERE yg kat pantai Dalam 2....nak pi cari barang2 utk jamuan kelas BI esoknye...tetibe, NANA bagi idea, ajak pegi ICT...so, ape lagi, kiteorg pun join together...lagipun aku xpenah lagi jejak ICT 2, mcm best jek bile tngok gmbr2 yg dieorg upload kat fb, yg berlampu2 mcm hari raya pun ada.....

~Jom layan gmbr2 kat bawah nie~


~pilih jgn xpilih~


~ ice-cream 000 ice-cream~

~ 4 of us~
my housemate for this short semester




Jun 26, 2010

:.Hooorayyyyy.:

yeay!!! amat berasa tenang seketika sebab short semester sudah pun berakhir. Tak lama lagi, sem baru bermula....aku akan jadi super3x senior....i am the 4th year student...mcm caya xcaye jek aku dah hampir 4 tahun kat UM nie....Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar, walaupun bnyak halangan n dugaan yg harus di tempuhi (mcm ayat novel la plak)....but, it's good 4 me n 4 my future undertaking....sbb in future nnt lagi bnyak masalah yg akan kita hadapi....

my dad always tell me this if i'm having the problem....yup!!! aku mmg xbleh sorok ape2 masalah drp my dad...mybe bcoz of some instinct sebagai bapa yg semulajadi ada dlm diri my dad...then, it's good...sbb xdla aku rasa mcm beban sngat nak pk masalah yg bertimbun2 di kepala otak nie...huhu~

2 exam telah berlangsung dengan jayanya....for this short semester, aku telah mengambil subjek investment and Report Writing for business professional...as overall, lecturer kiteorg sngat bnyak membantu...thanks to En Shahrin and Mr Sekarang that teach me investment, and also to En Kama yg bnyak sngat membantu dalam mnyiapkan assignment kiteorg....seriously, for that English Class, mula2 kiteorg (me n my group) rasa mcm too many work to be done, but at the end, it can be settled out by cooperating with each other...apa yg penting...KERJASAMA!!! Last friday, we having our last final exam, which is the Report Writing, while Hani n Nana finished their exam early than me and tyrah because they didn't take the English subject.

But....ada jugak cter sdeynye....i'm still be at here, in KL...aku mmg dah berniat nak sambung keje part time nie smpai naek sem....11hb July, dpt gak cari duit lbey utk sem depan, xmo mengharapkan duit my dad sebab die dah bnyak sngat kurkan duit untuk aku...especially for my SUZUKI yg selalu ada masalah 2.....Actually, i really miss my family and my howetown, lebih2 lagi bile dgr dieorg nak balik kg, lagi la rasa hiba n sdey sngat2...

But, it's ok, sebab sem depan ada bnyak cuti, n revision week for 2 weeks, hoho.....ada masa nak spend time with my family after this...n aku jugak ada perancangan nak buat praktikal kat muar, sng...sbb dekat ngan my family..and of course hari2 dpt makan masakan my mom, yg super duper delicious....sume org pun akan ckp mak die sngat pandai masak...mana xnye, since kecik lagi korang dah merasa masakan mak korang, sebab 2 la smpai ke besar kiter2 sume gian dgn masakan mak sndiri.....:00






Jun 24, 2010

:.MY HERO.:



Happy birthday to you...
happy bithday to you...
happy birhday to Ayah...
Happy birhday to you....

24 June 1963...
bersamaan dengan tarikh lahir my Dad...
he is my hero...
pengorbanan yg terlalu besar...
membesarkan kami adik beradik...
dengan susah payahnye....

seorang yg penyayang...
walaupun die garang n serius...
tp aku tau...
die buat semua tue sebab sygkan kami...
kami...
anak2 die...

hopefully...
ikhlas drp hati ini...
aku janji....
aku akan balas segala jasa2nya...
insyaAllah...

:.love him very2 much.:
coz...
he is my hero...



Jun 19, 2010

Like a Song-LENKA

I can't forget you when you're gone.
You're like a song
That goes around in my head.
And how I regret
It's been so long.
Oh, what went wrong?
Could it be something I said?
Time, make it go faster,
Or just rewind
To back when im wrapped in your arms
All afternoon long
It's with me
The same song
You left a light on
Inside me
My love

I can Remember
The way that it felt
To be holding on to you
Time
Make it go faster
Or just decide
To come back to my happy heart.

p/s: really love this song very much, njoy it:))
lirik nie ada kena mngena ckt ngan aku, sebab 2 la, aku mcm terlebey feeling bile dgr lagu nie...

Jun 17, 2010

Terima Kasih Ayah~


Good news!!!
nak story sikit...
motor dah ok...
dah sihat seperti sediakala...
bukan sahaja sihat...
malah terlebey energy kali nie...
sbb telah diberi mnyak hitam..
yg selama nie xcukup minum...
huhu~

sian lak kat my dad...
sbb trpaksa bersusah demi anak die yg sorang nie...
semalam...
my dad ada keje kat Kl...
sambil 2, singgah jumpe aku dulu...
untuk memeriksa motor suzuki yg sedang tenat...
then trus tukar coil die yg rosak 2...
aku xtau kenapa....
tp setiap kali nak final exam...
msti moto 2 akan wat hal...
haish!!!

but it's ok...
Alhamdulillah, masalah dah settle...
hopefully kali nie bertahan lama lah coil itu...

then, baru aku tau..
kenapa die buat hal lagi...
rupe2nye xcukup mnyak itam...
di mana, itu adalah makanan die...
dan dptla aku tazkirah drp bapak aku pasal moto nie...
aku tau die syg gler kat moto nie...
so, aku kena jaga betul2...
baekla....

jadi...
pada kengkawan gugurl n boboy yg ada moto 2...
check2 la moto korang 2...
cukup ke x makanan n minuman die...
sedangkan manusia mcm kite pun kena cukup makan, apatah lagi mereka...
so, always make a maintenance checkup...
walaupun kite xd knowledge sngat about this thing...
but we can still learn from the expert people...
learning is the process of life...
don't forget that...
blaja itu best...
sbb kite tau bnyak bnda yg maybe org laen xtau...
then, blehla kite ajar org laen plak...
dpt free2 je pahala drp situ...
xsusah pun...
ape yg pnting, niat kena ikhlas...yezza!!!

sudah berceramah pnjg plak aku malam nie...
tetibe trajin kan diri nak mengupdate blog...
good2...hehe~

anyway...
kredit to my father...
he is my hero..
bnyak bnda yg buat aku kagum dngan beliau...
he is very the versatile person...
memasak, bertukang, mekanik, smua pun boleh...
we are the lucky person...dpt father like him...
n my mom also coz got husband like him...
tetibe trasa mcm nak cari future husband mcm my dad...
yup..
bile pk pasal masa depan..
it's good to have people like him...
but i'm not going to find the perfect person..
sbb aku tau, semua org lat dunia nie pun xperfect..
like me...
i'm not perfect..
biasa2 jek..
so, xblehla nak cari yg luar biasa kan...ngee:))

Happy becoming besday to my dad...
24hb nie hari kelahirannya yg ke 47....
thanks for everything...
insyaAllah...
jika diberi kesempatan...
org akan balas segala jasa2 ayah n mak...
syg kamu...mmuahhh!!!


Jun 12, 2010

blurrr....

huhu....
post nie xd kena mengena langsung pun dengan topic di atas...
harap bersabar...

hari nie rasa xd mood gler...
bukan gila....
belum sampai tahap 2 lagi...
hoho...

hari nie keje pagi...
so td gler semangat nak masuk keje awal...
tapi last2 pukul 9 jugak aku smpai mid valley 2...
aiyakk....apekah??

semalam tdo dengan nyenyaknya....
walaupun xbape nak nyenyak..
kalau dibandingkan dengan beberapa hari nie...
kerap sngat terbangun..
walaupun jam baru mnunjukkan pukul 5 pagi...
lepas 2, bangun pagi muka mcm org xcukup tdo....
ish....ish....ish...

kat tempat keje td pun...
aku mcm masuk air ckt...
bnyak kali gak la silap kat mesin cashier...
argh!!!
i hate that machine very much...
lagi suke prepare food berbanding jaga cashier...
sebabnya...
kalau silap sngatla susah...
nnt short duitla...
trleby la...
n macam2 masalah lagi....

n masalah lagi skang nie plak...
moto aku sekali lagi buat hal..
baru je beberapa bulan yg lepas...
bapak aku tukar die pnye coil 2...
n now, nak kena tukar lagi...

aku baru je hantar motor aku g klinik die td...
then didapati sngat kritikal skrang...
memerlukan perbelanjaan yg snagt bnyak...
ntah mane aku nak cari duit nie pun aku xtau,...
haish....sabar jelah...:(

ok la...
dah penat mengomel...
release sikit la tension aku nie...
walaupun kepala nie memikirkan mcm2 hal...
huhu...
bye~


Jun 5, 2010

tadaa~

Yeay...
akhirnye berjaya mnukar layout blog..
kepada yg lebey mnarik..
suke2....:)

inila aku...
suke sngat bertukar2...
maksud sy...
bertukar2 layout blog or friendster or yg sewak2 dengannye..
mcm 2 gak ngan fb...
bile ada gambar the latest,
msti aku letak pnye...
akula org 1st yg akan mengupload segala gambar2 yg ada di dalam kamera...

n aku suke mngusha gamba2...
especially gambar2 nature...
mcm hutan, bunga, pantai...
sangat2 suke...
suke jugak tngok kehijauan alam...
mntenteramkan jiwa yg sedang kacau..
ahakz...
kalau jiwa masih kacau lagi, dgr la ERA.FM...
malam2 msti ada pnye...
layan geng2 SEPAH..
gler kelakar n confirm korang dah x dikacaukan lagi jiwa 2...
huhu~

bnyak lak bnda yg aku tleby2 story kat cnie...
dah lama xmenaip...
smpai tersasul2 pun ada...
bukan cakap jek ada sasul, taip pun ada sasul...okies:p

okies...
blog sudah cantik...
hope korang njoy mmbaca...
mau rehat dulu...
esok keje pepagi buta...
papai~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2