BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Mar 23, 2013

Kusut+serabut+sakit!!!

Assalamualaikum n hye all.. Lama gler rasanye xhupdate blog nie... Lama sngat2 kowt... Biasalah...bila dah start jadi wanita berkerjaya nie, mmg xmnyempt nak manja2 dgn blog.... Lbey2 lg bile laptop dah selamat jadi besi buruk...ish3, kesian...kesian....huhu So skang, mmg xd harapanla aku nak update slalu blog ini.... Nie pun naseb baek ada tab my lil sis...nana..pnjam sekejap smntara die tngah tdo... Haiii....untungla kan bdk2 zaman skang, advance sngt u olls.... Okla, continue to our main topic.. Tgk tajuk pun msti korang dah rasa serabut kan....hahaha gler x serabut u olls? Dgn keje kat ofis yg brlmbk, ditambah plak dgn client yg rasa mcm nak dibagikaki je kan....huhuhu Tp yelah, org kata kalau hidup nie smooth je, boring gak kan.... Sesekali nak jugak merasa peritnya hidup, barulah kita hargai kehidupan yg smentara nie... Cewah!!! Pndai pulak aku brmotivasikan kata2 kat cnie.... Tp bila kna btg hidung sndiri, xterkata peritnya....hanya Tuhan je yg tau sakitnya prasaan 2... Apapun, aku anggap bnda nie sbagai dugan hidup.... Sbenarnya bnyak lg yg trjadi lately nie yg buat aku serabut+sakit.... Tp xpelah, xsmua bnda kte perlu share dgn org laen kan.... Ckupla hanya dgn mengadu pada Yang Maha Esa.. sesungguhnya Dia Maha Mengetahui.... Okla, got to go.... Battry pun dah kritikal nmpaknye.... Nway, selamat malam alls....!! See u guys in next post....^^

Jul 21, 2011

")) Lesson From ANNISSA~

Salam...

Just finished watching ANNISSA at TV3 just now...
last episode n it was sad ending...
but still...there is some moral value that we can get from that story....:)

Actually, sebelum nie aku xlayan sngat pun cter nie...
but then, dah nak habis2 nie baru tngok, then enjoy lepas tngok cter nie...
trus nk stay smpai habis n nak tau ape ending die....

Anyway, bak kata aku td...there is something that we can learn from this....
jgn sesekali trleka dgn duniawi dan melupakan Yang Maha Esa...
Kita hanyalah manusia biasa yg selalu trleka dek mngejar duniawi smpaikan lupa pada syurgawi yg kekal selama2nya...
dan sbgai mnusia jugak, harus sentiasa ingat mngingati antara 1 sama yg laen...
kdg2 Allah trunkan kita dgn pelbagai cbaran dan dugaan, adalah utk mnguji sekuat mana iman kita, sekuat mana ingatan kita padaNya.....brsyukurla kerna diberi cubaan ini, sesungguhnya ia mnunjukkan yang Allah mnyayangi kita.....:)

Apapun ANNISSA mmg trbaek...ada pngajaran yg kita bleh plajari....keep It up utk TV3...hope akan ada lagi crita2 best mcm nie....")

p/s: EMosi x brani nak stabil disebabkan melayan Crita DEWa Cinta.....emosi sngat ok..!!! hehe

Jun 20, 2011

""beliau dalam anganku""

Aku takut utk bercinta lagi....sebab takut utk disakiti dan mnyakiti...
aku takut utk mencintai kerna aku takut aku akan kecewa lagi...
kenapa betapa sukar aku rasakan semua ini...
aku ikhlas mencintai dia....ikhlas dari hati ini, aku ingin yg terbaek utk dia....apa jua yg dpt membahagiakan dia, aku redha, aku terima seadanya.....ku lepaskan cinta ini walau tanpa rela...

walau bibir ini trsenyum dikala berhadapan dengannya...ternyata hati ini masih merasakan kepedihan itu.....dan tanpa ku sedar air mata ini jatuh ke pipi.....melihat beliau berbahagia dengan insan yg mampu membahagiakannya, aku pasrah....aku juga turut berbahagia andai dia berbahagia...biarla aku pergi jauh dari sini, kerna aku xsekuat yg disangka....

dan sekarang, aku sedar die bukan jodohku......dan aku percaya, insyaAllah, 1 ari nanti, hati ini pasti akan melepaskan cinta ini dengan relanya....dikala insan lain telah berjaya mencuri hati ini...


Jun 4, 2011

:::31 Mei 20!!:::

taRikh yg ditunggu2 akhirnye tibe jugak...
tau x kenapa aku ecxited sngat dgn tarikh nie...??

sebab..sebab...nye...
itu adalah hari trakhir aku brpraktikal....yeay!!!
dah lepas pun tarikhnye, nmpk benor aku lmbt update...
dah 4 hari habes praktikal baru nk kecoh2 kan....ahakz!!

done with the praktikal,
means berakhir lah sudah zaman blajo ku kat UM...Alhamdulillah:))
lepas nie dah xleh panggil student lagi dah...
sebab da jadi wanita berkerjaya....i can't believe it!!!

rasa mcm sekejap je 4 tahun tue...
tp sbenarnye lama..!!!

apepun, spanjang 4 tahun nie, mmg banyak pahit getir, masam n manis perjalanan hidup yg aku rasa...n aku prcaya smua yg berlaku ada hikmah disebaliknye...

really thankful to my beloved family, my dad, my mom n my siblings for all the supports yg dieorg bg selama aku jadi student nie...
terlalu bnyak pengorbanan yg mereka lakukan utk aku....especially my mom n my dad...yg akan aku ingat smpai bile2....
kalau nak dihitung kembali, mmg xterhitung segala pngorbanan mereka nie...
hanya Tuhan yg mampu membalas sgala jasamu wahai ayah n mak....

anyway, lepas nie aku janji aku akan balas segala jasa mak n ayah aku yg dah bnyak brkorban duit n masa utk anak mereka nie...terharu beb!!!

n now!!! my latest story...aku dah pun buat kputusan utk continue working as permanent staff kat tmpat aku praktikal 2...everything was so ok kat situ, environment keje xd stress or tension2...boss yg sngat memahami n the most important thing, sbelah je ofis aku 2 ada masjid, means dptla aku solat jemaah sama2 waktu zohor....Alhamdulillah, syukur sngat!!!

So, lepas nie, mungkin aku akan bertambah bz n makin jarang la update blog nie...
kesian nye my lovely bloG nie kena tinggal pasnie kan.....uhuk~

ape2 pun, i'm happy with my life rite now....even sometimes got some problm happen, then ada rasa mcm nak give up jugak dgn khidupn nie....tp!!! aku kena kuat, demi keluarga n masa depan aku....

PErancanGan:::
~ wat masa nie, aku lom rancang ape2 lagi as officially, maksudnye, baru terfikir dlm kepala otak, n bersepah2 jugak la prancangan nie...apepun, aku pasti smua org pun nak yg terbaek dlm hidup dieorg kan....

~FamIly 1st....sdah semestinye, ape pun yg aku buat, n aku rancang kenala pentingkan famiLy dulu kan....ape yg baek utk dieorg, baik jugak utk aku....:)

~prancangan nak berumah tangga belum ada lagi, kalau boleh nak stabilkan kewangan nie dulu...lagipun tanggungjawab sebagai anak blum aku laksanakan spenuhnye...aku nak berbakti pada family aku dulu, that the most important thing that i want to do....

smpai cnie je crita ku, nnt i update lagi k....salam~



May 16, 2011

Susah x nak paham AKU...??

Assalamualaikum everyone....
esok cuti...yes!!!! boleh tido lambat ckt...padahal even esok keje pun still aku tdo lewat....apehal???
2la tabiat aku kbelakangan nie....mata nie awal2 die xnak tdo...pas2 kat ofis, sibuk plak die nak terhangguk2 depan laptop.....perangai!!!!

dah lama giler aku x menghupdate di blog ini...
kalau boleh smua bnda pun aku nak update...yes! every single thing....biar nmpk mcm brpenghuni cktla kan blog nie....ngee

ok2...aku nk tnye korang soklan cepu gangsa nie....agak2 korang kenal sngat2 x kat aku??? soklan nie khas buat yg mngenali aku la....kalo yg lom kenal 2, jom2 kite kenalan.....tambah kawan....add la sy kat fb....promote diri nmpak....hoho!!!

berbalik pada soklan aku td.....lbey kurang mcm nk mngenali diri sndiri gakla...manela tau kn, dpt mmperbaiki lagi diri yg sedia xbrapa nk baek nie.....

ada yg kata aku ni pendiam.....maybe gak la, sebab aku nie kalau org yg aku xkenal, aku xbape nak ramah sngat, tp bile dah knal, bnyak plak cter nak boraknye...n smpai ada gak yg xpercaya yg aku nie boleh tahan bnyak ckpnye.....

but still, aku nie xmemilih kawan, ngan smua org pun aku ok jek, layan...lagi best kalau dpt yg sekepala ngan aku, gila2...bukan gila ok....dua maksud yg berbeza 2....ahakz!!!

tapi ada jugak yg nk mntak lebih drp kawan...means Gf la kan, tp 2la, nak wat cmne kan hati nie belum terbuka utk sape2 lagi....i'm Sorry:P

lagipun, aku tngok mcm susah je org nak paham diri aku nie, sebab aku pun xpaham ngan diri aku sendiri...kadang2 emosi terlebey, kadang2 xd perasaan langsung....mmg susah nak paham kan.!!! so, agak2 korang paham aku x....aku nie mcmane ek orgnye...nak tau jugakla, drp pendpat korang kan....kadang2, ape yg kite rasa, xsma ngan ape yg org tngok...jadi, sharing is caring rite...meh sharing2 kat comment, xpun nak share kat shoutboX kat tepi 2 pun boleh.....sila2....

baekla, nak berundur dulu......FULLSTOP!!!




May 15, 2011

Ape2 jek!!!

nak Update blog
tapi pnyela xd idea....ngeng!!!

jap2 cari idea....
jumpe lagi di laen post....wahahhaa~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Cute Grapes 2